Първият случай на африканска чума по свинете е потвърден в Окръг

...
Първият случай на африканска чума по свинете е потвърден в Окръг
Коментари Харесай

Първо огнище на африканска чума по свинете в Окръг Гюргево

Първият случай на африканска чума по свинете е доказан в Окръг Гюргево, заяви късно нощес организация Аджерпрес, цитира " Монитор ".

Съседният на Русе окръг е дванайсетият в Румъния, който е обиден от болестта. Досега в Гюргево имаше разгласен червен код на заплаха от поява на африканската чума поради близостта с изумени райони, само че нямаше открито огнище.

Огнището е в домакинство в село Брънищари в Община Кълугърени и се намира почти по средата сред Букурещ и Русе. От Националната работа за ветеринарно-санитарен надзор и сигурност на храните в Румъния тази заран оповестиха, че казусът на болест е открит в събота. Взети са всички ограничения за ограничение придвижването на хора, животни, артикули и транспортни средства, допълват от службата. В Гюргево ветеринарните управляващи се събират незабавно през днешния ден, с цел да одобряват проект на деяние за надзор и битка с заболяването.

От Националната работа обобщават, че до 6 септември огнищата на африканска чума по свинете в Румъния са 826 в 190 общини в 11 окръга. До тогава са унищожени или умрели от заболяването 160 000 свине.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР